Dommere i Cosplaykonkurransen

Tanzoir som Sailor Mars. Foto: Tanzoir
Tanzoir som Sailor Mars. Foto: Tanzoir

Tanzoir


Tanzoir er en norsk cosplayer med over 10 års erfaring innenfor hobbyen. Hun er allsidig med kunnskap på mange områder, med ekstra stor lidenskap for å forevige kostymene sine via foto. Karakterer fra anime og manga er hennes favoritt, men er ikke fremmed for å prøve andre ting. Hun er en racer innen søm, og hun skaper fantastiske kostymer i en fart som kan gi deg bakoversveis. Med sin lange erfaring og brede kunnskap er hun en uvurdelig del av dommer-teamet på KawaiiCon

Tanzoirs motto og råd til andre er "Cosplay skal være gøy!"

Kimio som Deet fra The Dark Crystal. Foto: Katrix Media
Kimio som Deet fra The Dark Crystal. Foto: Katrix Media

Kimio's Haven / Thea Frekøy Skeide  

Kimio er en relativt fersk cosplayer, men det har ikke stoppet henne fra å ha store planer. Et av de første cosplayene hennes var Deet fra The Dark Crystal, og fokusområdet var å lage et cosplay like detaljert, nøyaktig og gjennomtenkt som originalen. På Spillexpo 2021 kom hun på tredjeplass i Master League med Deet, etter å ha imponert både dommere og publikum med både sitt håndverk i kostymet og sin tilstedeværelse på scenen. 

Kimio har et ekstra godt øye for sammenligning og proporsjoner, og har fått god kunnskap fra faglærte innen søm, sminke og håndverk. Hun har alltid interessert seg innenfor skuespill, med musikalerfaring på lokale scener hjemme. Kimio har vist at tross for sin korte tid som cosplayer, har hun et skarpt øye for detaljer både i crafting og performance, og vi er utrolig glade for å ha henne i vårt dommer-team! 

Tine Marie som Valkyrie Leona. Foto: JacobCr2
Tine Marie som Valkyrie Leona. Foto: JacobCr2

Tine Marie Riis

Tine Marie Riis har cosplayet siden 2009, og før det har hun alltid likt å kle seg ut i ung alder. Tine gjorde cosplay til fulltidsjobben sin i 2014, og i dag underviser hun blant annet på Folkehøgskoler, kommuner eller kreative samlinger. Internasjonalt har Tine flere ganger blitt invitert på conventions for å dømme cosplaykonkurranser.

I 2019 laget og designet hun Miss Island sitt "National Outfit" i Miss World konkurransen som ga en top 5 placement i "ouftit" kategorien. Det skal nevnes at Tine er mest glad i å lage armor og props, og hun elsker å lære bort det hun har lært de siste 10+ årene. I November i fjor lanserte hun Tinerific Agency som er et kreativt agency som tilbyr workshops, hosting, event appearences og ikke minst passer på at kreative artister får betalt det de er verdt. 

Med sin utrolige erfaring og kunnskap om hva som ligger bak et godt konstruert cosplay, er Tine en fantastisk dommer å ha med på teamet!