Paneler

Abcostumes som Rapunzel. Foto: hkcostumes
Abcostumes som Rapunzel. Foto: hkcostumes

Kostyme og utdanning med Abcostumes

Anniken Blokkhus er også kjent som Abcostumes på sosiale medier. Hun er en 22 år gammel jente fra Drammen som i 2018 flyttet til England for å studere kostyme design ved Arts Univiersity of Bournemouth; er en av de beste skolene på kostyme i England.

Hun har drevet med cosplay siden 2012 og startet å lage sine egne kostymer i 2014. Hun er spesielt interessert i Disney-prinsesser og du ser henne som oftest trippende rundt i en ballkjole som en av kjenningene fra Disney-universet!

Panelet hennes skal handle om det å ta høyere utdanning innenfor kostyme, hvorfor hun valgte dette, hvor og hva hva hun har studert, fordelene med høyere utdanning og litt om hvordan man kan ta cosplay-hobbyen sin til et neste steg med en utdanning i ryggen! Hun håper dere gleder dere til å høre henne bable hjertet sitt ut om det hun elsker aller mest; kostymer og cosplay!


Earthy Cosplay (t.v.) og Hentaiprincess9000 (t.h)
Earthy Cosplay (t.v.) og Hentaiprincess9000 (t.h)

Cosplay på Folkehøgskole med Earthy Cosplay og Hentaiprincess9000

Har du lurt litt på hva man holder på med på folkehøgskole? Vil du lage cosplay men vet ikke hvordan?

Cosplaylinja på folkehøgskole er et perfekt sted å både starte fra scratch og fortsette på kunnskapen sin. Dette er et panel om hva man kan lære, hvordan er miljøet på skolen, hva kreves for å kunne gå på linja og hvordan man kan utnytte et folkehøgskoleår maksimalt! Ta det fra Earthy Cosplay og Hentaiprincess9000 som har gått 2 år på folkehøgskole og som har ulike bakgrunner innen cosplay fra før av.

Om oss:
Ingrid Lauren og Kaja er begge stipendiater for cosplaylinja på Hardanger folkehøgskole. Det vil si at de går på skolen for andre år på rad og har litt ekstra ansvar for elevene.

Hentaiprincess9000 (a.k.a Ingrid Lauren Stenseng) er 20 år gammel fra Drammen. Hun begynte å lage sine egne cosplays i fjor da hun startet på cosplaylinja. Før det hadde hun kun drevet med closetcosplay i ny og ne og noen skikkelig kule halloweenkostymer. Hun interesserer seg for det meste i film, anime og manga, og finner som regel cosplans derfra.

Earthy Cosplay, (a.k.a Kaja Brattli), er 20 år og fra Trondheim. Hun lagde sitt første cosplay med hjelp fra moren og mormoren sin i 2014 og ble etter det bitt av cosplaybasillen. Hun vant nylig førsteplass i cosplaykonkurransen på Magicon med Anna fra Frozen 2 som hun lagde da hun var førsteårselev på folkehøgskolen i fjor. Hun er interessert i det meste av filmer, anime og bøker, men har en spesiell kjærlighet for fantasy sjangeren. 

Theriz Cosplay som Mollymauk Tealeaf. Foto: Katrix Media
Theriz Cosplay som Mollymauk Tealeaf. Foto: Katrix Media

CosPositive med Theriz Cosplay

Deadlines, concrunch og sceneskrekk. Likes, views, følgere og uforutsigbare algoritmer. Kroppspress og filtere, kommentarfelt og prestasjonsangst.

Om du ble litt stresset bare av å lese dette så er du heldigvis ikke alene. Cosplay er fantastisk morsom, kreativ og sosial hobby, men noen ganger kan det også være slitsomt, stressende, frustrerende og tilogmed litt skummelt.

CosPositive er et panel som setter fokus på det negative for å få til noe positivt! Det vil handle om psykisk helse, sosiale medier og community-building. Hva skal man egentlig gjøre for å holde motet, energien og engasjementet oppe når ting blir tøft? Vi deler erfaringer, og snakker om konkrete tips og triks for hvordan vi kan tilnærme oss cosplayhobbyen på en sunn måte, både som individer og som medlemmer av cosplaymiljøet.

Dette er et interaktivt panel som ledes av Robin, aka. Theriz Cosplay. Som cosplay-veteran med snart 15 års erfaring har hen navigert seg gjennom concrunch, scenenerver, kommentarfeltkriger og ymse andre utfordringer som følger med con-livet, og kommet mer eller mindre helskinnet ut av det. Hen er performance-entusiast med en seier i det Nordiske Cosplaymesterskapet under beltet, har jobbet som cosplaylærer på heltid og som arrangør for diverse cons og events, og hen har et brennende engasjement for cosplay som sosial arena for folk i alle aldre.

Har du spørsmål eller temaer du ønsker vi skal snakke om i panelet? Ta gjerne kontakt via Instagram eller tiktok

Jacob viser sin særegne redigeringsstil. Foto: Jacob cr2
Jacob viser sin særegne redigeringsstil. Foto: Jacob cr2

Inspirasjon og redigering med Jacob cr2


Trenger du hjelp med inspirasjon til cosplaybildene dine?

Portrett- og cosplayfotograf Jacob Vicencio (Jacob.cr2) kommer med gode råd til hvordan du kan finne din egen stil i dine cosplaybilder. Han vil da forklare prosessen bak bildene han tar selv, I tillegg kommer han til å redigere og forklare fremgangsmåten underveis!

Jacob.cr2 har drevet med foto siden 2011, og har tatt cosplayfoto i ulike conventions både i Norge, Sverige, Polen og USA! Du ser ham sjeldent uten et kamera, og han står bak en rekke bildeserier som inspirerer og pusher grenser for hva man ser for seg når man hører "cosplay foto".

Idag driver Jacob med street- og cosplayfotografi profesjonelt. 

Traveler Symbol fra Critical Role laget av Ihadra Cosplay
Traveler Symbol fra Critical Role laget av Ihadra Cosplay

Smykkelaging og bruk i cosplay med Ihadra Cosplay

Har du noen gang sett på et smykke du trenger til cosplayet ditt og tenkt "Hmm, jeg vil lage dette i metall!", eller rett og slett "Den ringen til karakteren min vil jeg bruke til daglig!"?  Da kan dette panelet være noe for deg!

Ivy, også kjent som Ihadra Cosplay, er en utdannet gullsmed som for noen år siden begynte å eksperimentere med å bruke kunnskapen sin i cosplay-sammenheng. Dette vil hun også gjerne dele med resten av cosplaymiljøet. Det er litt utenom det vanlige, men er både spennende og relevant for folk i som vil prøve ut en ny gren innenfor det å lage kostymer, eller få et innblikk om hvordan man kan bruke en utdanning i en cosplay-sammenheng.

I panelet skal hun ha en innføring i hvordan man kan starte med dette, hvilke materialer som passer og verktøy man kan trenge, og hva man kan lage! Sky's the limit.

I dette panelet skal hun også ta for seg hvordan hun lagde sin egen Traveler Symbol fra Critical Role for hennes Jester Lavorre cosplay, som kanskje kan inspirere deg til å lage ditt eget!

Art av Joiski
Art av Joiski

Character building med Joiski

Liker du å finne på figurer, men kjenner likevel et behov for noen veiledende designprinsipper? Joiski deler det han vet om character design med oss på KawaiiCon! Her blir det gjennomgang av farger, former, følelser og mer, slik at du kan få din drømme-OC ned på papiret!

Joiski er en freelance illustratør og aspirerende mangaforfatter som elsker god mat og bittersøte historier. Hans beste tegneområde ligger i character design og hans smak er sterkt preget av japansk estetikk. Mye av inspirasjonen bak det han lager ligger i samspillet mellom det detaljrike og det dynamiske. Med lærerstudiet og animasjonsjobb ulmende bak ryggen hans tegner han til instagrammen sin (@joiski_draw) og selger på cons i Norge (inkludert kawaiicon) med sin søster Hannahpai under navnet «JoiPai». 

Grimm Cosplay som Inuyasha. Foto: Jujuinthebox Photo
Grimm Cosplay som Inuyasha. Foto: Jujuinthebox Photo

Kunsten å cosplaye med Grimm Cosplay

Marthe Grimstad, også kjent som Grimm Cosplay, skal ta dere med på et spennende foredrag som går ut på hva det vil si og gjøre kunst om til cosplay. Det å kunne tenkte nytt, men samtidig følge et allerede gitt design. Hvordan skal man kunne klare og stå ut fra mengden, men samtidig være tro mot karakterens design? Hvordan skape noe nytt? Hvordan bli inspirert uten og stjele andre sine ideer? Det er mange utfordinger når det gjelder cosplay.

Foredrag går ut på:

- tenke nytt, finne inspirasjon og gi inspirasjon, mere en filosofisk prat en masse fakta,


Kampeki Cosplay's Martine og Aasta
Kampeki Cosplay's Martine og Aasta

Performance 101 med Kampeki Cosplay


Kampeki Cosplay's Martine Sørensen og Aasta Bertine Knudsen kommer for å lære dere alt det nødvendige for at din cosplay performance blir det beste showet noen har sett! Med små, enkle triks kan man lett løfte en opptreden. De skal også snakke om scenekunst, motivasjon, og intensjon med opptreden. De har til og med en god del tips for dere som er litt redde for scenen, men fortsatt har lyst til å prøve!

Martine og Aasta har holdt på med Cosplay i 8 år nå og Martine studerer film og tv. Sammen former de en del av Kampeki Cosplay - som er en norsk cosplaygruppe som holder på med YouTube og scene performance. Aasta og Martine har også lang erfaring med teater både amatør og profesjonelt.

I 3 år nå har de fremført på KawaiiCon. Du husker kanskje Harry Potter og Draco Malfang dansen? Moira fra Overwatch som sang «Be prepared»? Eller den spektakulære Aladdin åpningen på Cosplaykonkurransen i 2019. Vel alle var laget og fremført av Kampeki Cosplay

Er du klar for å endelig lage ditt eget forrykende show?

Panel om scenekamp med Stage Combat Norway


Stage Combat Norway jobber profesjonelt med scenekamp, stunt og våpenutleie til film og teater. Vi underviser alt fra skuespillere på filmsett til teaterstudenter ved KHiO og amatører som ønsker seg en kul hobby! Scenekamp er kunsten å skape troverdige kampscener for scene og film, samtidig som man ivaretar utøvernes sikkerhet. Scenekamp gjøres både med og uten våpen, og bygger blant annet på historiske kampteknikker. (Tenk for eksempel på kamper i Game of Thrones eller Lord of the Rings.) Alt er basert på koreografi og samarbeid mellom utøverne, med fokus på sikkerhet. Vi underviser scenekamp i henhold til systemet som brukes av paraplyorganisasjonen Nordic Stage Fight Society, en internasjonalt anerkjent organisasjon for scenekjempere. Enten du drømmer om å skape kule kampscener for sceneshow, photoshoots eller YouTube, er scenekamp hobbyen for deg!

Art av Lumi.Bluu
Art av Lumi.Bluu

Introduksjon til Krita med Lumi.Bluu


Er du glad i å tegne og ønsker å lære deg å digitalisere det?

Da kan Heidi, også kjent som Lumi.Bluu hjelpe deg i gang med en forståelse av tegneprogrammet Krita. Hun vil gå igjennom enkle kommandoer og kjekke hjelpemidler i programmet slik at du får en smakebit av hva du kan bruke programmet til!

Dette er et lærerikt panel som passer for deg om du er nybegynner eller bare ønsker å bli bedre med Krita. 


Samplé som Nott, foto: Ookamicosplayphotography. Rinbeastie som Fearne, foto: privat. GrimmCosplay som InuYasha, foto: Jujuinthebox Photo
Samplé som Nott, foto: Ookamicosplayphotography. Rinbeastie som Fearne, foto: privat. GrimmCosplay som InuYasha, foto: Jujuinthebox Photo

Costalk med GrimmCosplay, Rinbeastie og Samplé Cosplay

Dette panelet er en åpen arena for og høre på, diskutere og drøfte tanker og følelser rundt press i miljøet. Enten om det er kroppspress, kostyme eller sosiale medier. Det vil være en trygg plass hvor en kan få løftet tanker eller en bekymring en har rundt noe en tenker på, eller føler på.

GrimmCosplay er en 29 år gammel cosplayer som har jobbet med cosplay i ca 15 år, men aktivt i 10 år. Hun har cosplayet over 20 karakterer på den tiden, og vært aktiv i miljøet ved å holde mange kurs innen det meste som har med cosplay og gjøre. Hun jobber som lærer, så hennes glede ligger i og kunne dele kunnskap med andre, og dele side ferdigheter og erfaringer med miljøet. Ønsket hennes er å se andre mestre, og ha glede i det Grimm anser som det mest kreative du kan ha som hobby, nemlig cosplay.

Rinbeastie er en ikke-binær cosplayer som har vært aktiv i det norske miljøet i over 10 år. Hen har tidligere holdt foredrag på con om det å drive med cosplay når man sliter med depresjon, og er svært åpen og uttalt om mental helse, med mye fokus på det å være diagnostisert med ADHD. På Torucon i 2019 var Rin del av et panel om kroppsbilde og kroppspositivisme i Cosplay, og synes det er utrolig viktig at con i Norge setter fokus på vanskelige tema gjennom slike panel. Du kan også finne Rin på Twitter og TikTok.

Samplé Cosplay, heter til daglig Sirus (de/dem), og er en 22 år gammel ikke-binær transperson fra Trondheim. De har holdt på med cosplay siden 2013, og hadde allerede da bakgrunn som teaterskuespiller. Til daglig jobber Sirus i Norges eldste sybutikk, midt i Trondheim sentrum. Utenom cosplay er de opptatt av body positivity, transrettigheter og mental helse. Siden 2013 har de reist på mange conventions og holdt flere paneler. Cosplay har vært en måte for dem å koble ut fra den "virkelige verden", og heller grave seg dypt inn i karakterene og kostymene de jobber med. Sirus vet det er mange i miljøet som også bruker cosplay som en måte å ta en pause fra en ellers vanskelig hverdag, og derfor synes de det er utrolig viktig at det holdes fokus på å opprettholde et positivt og inkluderende miljø.

Eden har ansvar for Manga og Webtoons-linja på Hadeland FHS. Foto: privat
Eden har ansvar for Manga og Webtoons-linja på Hadeland FHS. Foto: privat

Mangaens historie med Eden

Lyst til å lære historien bak japansk manga? Har du noen gang lurt på hvordan japanerne lager manga slik som de gjør? I dette foredraget vil du få svarene på spørsmålene dine. 

Eden Melles er utdannet spesialpedagog, og har de siste 2 årene jobbet med å utvikle Manga og webtoons-linja på Hadeland folkehøgskole, og ikke minst studert hos en japansk mangategner for å lære mer om mangaskaping.

Eden har lest manga så lenge hun kan huske og har helt siden den gangen forelsket seg i kunstformen. Gjennom hennes panel vil hun ta med dere på en reise inn i mangaens historie, visuelle kjennetegn på mangastilen, historiefortellingen og hva som gjør manga til den populære kunstformen den er i dag. Bli med på et interaktiv panel der japansk manga står i fokus!

Dette vil gi deg en basis kunnskap for å kunne lage manga på den japanske måten.