Paneler

Programmet på KawaiiCon blir prydet av en rekke spennende og interessante paneler. Vi ønsker både at man kan lære nye ting, få mer informasjon om et tema man kan noe om fra før, og også ha muligheten til å høre om temaer som kan være både morsomme og engasjerende. Programmet skal by på noe for alle som kommer på KawaiiCon. 


Athehra Coplay som Snusmumriken. Foto: Katrix Media.
Athehra Coplay som Snusmumriken. Foto: Katrix Media.

Cosplay på Folkehøgskole
-med Athehra Cosplay

Trine Pedersen, også kjent som Athehra cosplay, er linjelærer for klassen Cosplay: Level Up på Hardanger Folkehøgskole.

Har du lurt på hvordan et år på folkehøgskole ser ut? Hva vil man lære som elev på en cosplaylinje? Hvilket utbytte får man, og hvilke forventniger kan man ha? Folkehøgskole er et spennende år som mange omtaler som det beste året i sitt liv. Flere skoler tilbyr nå cosplay som linjefag, noe som er utrolig spennende og bra for miljøet. 

I panelet vil Trine snakke om alle disse tingene, og hvem vet? Kanskje du finner ut av Folkehøgskole kunne vært noe for deg? 


767-døgns Cruise til Genshin Impact
 -Tourguide: Jacob.Cr2

Mange kjenner Jacob som den iherdige cosplayfotografen Jacob.Cr2. Men når Jacob ikke er bak kameraet er han ofte å finne i Teyvat. Han har lagt en rekke timer inn i å perfeksjonere sin lineup av waifus i det populære gacha-spillet Genshin Impact, og nå tar han med sin ekspertise for å dele den med KawaiiCon sine besøkende. 

I panelet vil Jacob gå gjennom de viktigste punktene både for nybegynnere og den erfarne Genshin-spilleren. Alt fra prioriteringer av quests til ressurs-effektive aktiviteter, og hvordan du best kan utnytte tiden din når du bestemmer deg for å hoppe inn i denne massive spillverdenen. Marthe som Alice. Foto: privat
Marthe som Alice. Foto: privat

En guide til kostymesøm for nybegynnere
-med Marthe Sørli


Marthe er 17 år gammel, og har allerede opparbeidet seg en imponerende portefølje innenfor søm. Hun studerer søm, og har tidligere vært utplassert i kostymeavdelingen på Det Norske Teater. I 2022 deltok hun i Yrkes NM, hvor hun plasserte på 3. plass innenfor søm. 

Panelet til Marthe vil handle om hvor man starter når man skal begi seg ut på å sy egne kostymer, og hvordan ma kan ta det til et nytt nivå. Hun vil forklare hvordan plagg konstrueres av kostymemakere på teater, og av kjole- og draktsyere. I tillegg vil hun også prate om hvordan man kan piffe opp et kjøpt kostyme, for å få det til å passe best mulig og gi det en flott finish. I hovedsak vil hun fokusere på sømteknikk og mønsterkonstruksjon, og målet er at det skal være lett å følge for alle nivåer, spesielt de som er ferske til søm selv.  

WhiteSpaceProps viser frem sin flotte IronMan hjelm. Foto: privat
WhiteSpaceProps viser frem sin flotte IronMan hjelm. Foto: privat

3D-Print for Cosplay
- med Thomas Smestad

3D-print er noe vi ser mer og mer til brukt til cosplay, og utvider virkelig horisontene for hva man kan få til. Men hvordan starter man? Hva trenger man? Her kommer Thomas Smestad, også kjent som WhiteSpaceProps på banen for å hjelpe! Panelet hans vil dreie seg om bruk av 3D-printing til cosplay og etterbehandling av det som er printet.

Han vil også ha med seg en 3D-printer så man har muligheten til å se mindre gjenstander bli printet i real-time. Thomas vil også ha stand på KawaiiCon hvor han har med seg printeren sin. 


Kimio som Pearl fra Steven Universe. Foto: Jacob.Cr2
Kimio som Pearl fra Steven Universe. Foto: Jacob.Cr2

Five Nights at Freddy's Timeline
-med Kimio's Haven 

Kimio's Haven kommer på KawaiiCon for å dele sin research om et spennende tema - nemlig Five Nights at Freddy's. 

Hun vil presentere en sammenhengende og kronologisk versjon av et av dagens mest kompliserte spillserier. FNAF er veldig kjent for sin innviklede historie som mang en teoretiker har prøvd å løse. Selv om ikke alle disse spørsmålene er besvart ennå, kan veldig sikre tidslinjer bli laget med den samlede informasjonen og hintene i spillene.

Målet til Kimio er å gi et innblikk i hvorfor denne franchisen har fenget så mange folk.FoamFox som Riven fra League of Legends. Foto: eatmii
FoamFox som Riven fra League of Legends. Foto: eatmii

Don't Worry, You Can Dremel This - A Beginner's Guide to Foamsmithing
- med FoamFox Cosplay 

Lisa Buschmann, også kjent som FoamFox cosplay kommer på KawaiiCon for å hjelpe dere å utforske mulighetene med foam!  

Har du noen gang ønsket å bygge din egen rustning, eller lage ting av foam men ikke visst hvor du skal starte? Null stress - FoamFox Cosplay til unnsetning! Dette panelet dekker alt fra planlegging, hvordan surre seg selv inn i teip for å kanalisere din indre mumie, og hvordan plage naboene med den himmelske lyden av dremel og varmluftspistol, mens du bygger dine helt egne foam-prosjekter fra bunnen av!

Panelet tar for seg forskjellige typer foam og hvordan de best brukes for å bygge rustning og props til cosplay. Dette panelet er best tilpasset nybegynnere, men alle nivåer er velkomne. 

Dette panelet er på Engelsk! 


Foam Fox i sin Zinogre Armor fra Monster Hunter. Foto: Jacob.Cr2
Foam Fox i sin Zinogre Armor fra Monster Hunter. Foto: Jacob.Cr2

Watt's Up?
-med FoamFox Cosplay

FoamFox sitt panel "Watt's Up?" går inn i det grunnleggende når det kommer til å installere lys  i cosplay. I hovedsak vil hun snakke om mindre lyd, single LEDs, hvordan man lager en enkel krets og teorien bak, samt hvordan man starter med lodding.

Dette panelet har som mål å gjøre det lavterskel å starte med å installere lys i kostymene dine. 


Dette panelet er på Engelsk. 

Mathilde Sommer, Kairos Cos og Tine Marie Riis på Tinerific sin stand. Foto: Jacob.Cr2
Mathilde Sommer, Kairos Cos og Tine Marie Riis på Tinerific sin stand. Foto: Jacob.Cr2

Cosplay as a Business
-med Tine Marie Riis 

Tine Marie Riis har cosplayet i 14, og er en av norges mest kjente cosplayere. Hun er også en av de som jobber med cosplay på profesjonell basis, og har gjort dette siden 2014.
I panelet tar hun deg gjennom sin erfaring av å leve av cosplay, og vil fortelle om sin cosplay business. I dag har hun laget sitt eget kreative agency, Tinerific, som består av flere norske cosplayere, mangaillustratører og én cosplayfotograf.

Sjefen sjæl, Sara Henriksen, sammen med vår kjære konferansier The Friendly Viking. Foto: Kai Hansen
Sjefen sjæl, Sara Henriksen, sammen med vår kjære konferansier The Friendly Viking. Foto: Kai Hansen

10 Kawaii År! 
-med styret bak KawaiiCon 

KawaiiCon fyller 10 år. Et helt tiår med koselige samlinger, fantastisk lagånd, artige sprell og god stemning. 

Vi møtes på Hovedscenen til en mimrestund rundt veien så langt, og håper det blir både morsomt og hyggelig. Det blir minner, bilder, videosnutter, og kanskje en og annen hemmelighet blir avslørt.

Hvem gråt i fryseren på KawaiiCon 1? Stemmer det at KawaiiCon har hatt pyro-show? Hvor mye sover styret i uken før KawaiiCon, og når starter egentlig de sagnomsuste "KawaiiCon-marerittene"?