top of page
Våpenregler

Disse reglene gjelder for alle props gjennom hele KawaiiCon.
 

Sverd av metall eller tre er ikke lov, med mindre dette sitter fast i sliren - slik at sverdet ikke kan trekkes ut. Sverd festet i slire skal fortsatt ikke være skarpt.

Dersom sverdet er laget i foam, Worbla, 3D-print e.l. kan heller ikke sverdet være spisst i noen ende. Dette gjelder også kniver, piler, chakrams, ninjastjerner, økser o.l. Skarpe våpen vil bli konfiskert. Pistoler og andre våpen (f.eks airsoft-våpen) er ikke lov. Unntaket er dersom det helt tydelig er snakk om en etterligning; eksempelvis en lakkert vannpistol eller lignende (husk da å markere tuppen rød så det er synlig at dette er en etterligning). Naturtro våpenkopier vil bli konfiskert (tilfeller hvor man ikke tydelig kan se om et våpen er ekte eller ikke). Dersom våpenet er en bue skal den ikke være funksjonell/ekte. Bue med streng er lov såfremt strengen ikke har en faktisk solid funksjon som lar deg skyte med den, men er til "pynt".

Balltre og lignende slagvåpen er ikke lov, med mindre dette er laget i foam eller andre lignende materialer som er lettvektige. Cosplayere som bærer våpen skal ikke vifte rundt med eller kaste disse, med mindre de er i et klarert område hvor det ikke er mulig å treffe andre (f.eks photoshoot posering uten folk i umiddelbar nærhet).

Dersom man opptrer uansvarlig med våpenet sitt vil det kunne bli konfiskert.

bottom of page