top of page
Cosplaykonkurranser

KawaiiCon elsker cosplay og de kreative ildsjelene som står bak et hvert kostyme. I tillegg til at vi vektlegger at det skal være koselig og trygt å være hos oss på generell basis, har vi også fantastisk flinke lyd- og lysteknikere til scenen vår. Det vil si at det er et storartet sted å stå på scenen, enten det er første gang du prøver deg i rampelyset eller du har vært i ilden mange ganger tidligere! Selvsagt vil vi som vanlig åpne vår scene for de som vil vise seg litt ekstra frem, og vi har tre konkurranser på hovedscenen hvor cosplay er i fokus.

56219797_2026047657507834_8857667850911875072_n-3.jpg

Cosplayere: abcostumes og hkcostumes

Cosplay: Motemolo

Dette er vår gode gamle casual/catwalk konkurranse. Her kan du delta med alle type kostymer, om det så er kjøpt, hjemmelaget, et originalt design eller en ny tvist på en kjent karakter. Man kan gå på scenen alene, i duo eller gruppe. Her vil du ikke bli dømt på utforming av kostymet ditt; det som betyr noe er tilstedeværelsen på scenen, at publikum og dommerne blir kjent med karakteren din, og det helhetlige bildet som blir presentert på scenen.

Påmelding til Cosplay: Motemolo åpner 28/1-2024 klokken 12:00, og vil stenges når taket på 40 innslag er nådd. Av erfaring vet vi at cosplay-konkurransene fort blir fulle, og det kan dermed være lurt å være tidlig ute.

I påmeldingsskjemaet må du oppgi navn på deltaker(e) eller gruppenavn, karakternavn og media karakteren(e) er fra. Det er også et felt hvor du kan fylle ut hvorvidt du trenger noen form for tilretteleggelse. Dette kan være ting som at du er rullestolbruker, at du trenger ekstra hjelp bak scenen, helst bør gå på scenen tidlig eller sent i lineupen o.l. Vi gjør vårt beste for å tilrettelegge så alle får en god opplevelse. Hvis du ikke har noen særskilte behov trenger du ikke fylle ut dette punktet i skjemaet.

I påmeldingen sender man kun et påmeldingsskjema per innslag. Det vil si at hvis du er i en duo/gruppe så skal én representant fra gruppen fylle ut og sende inn skjema. Avtal dette på forhånd. 

Man har ikke lov til å melde seg på både Cosplay: Motemolo og Cosplay: I Dybden. Dersom du er medhjelper til en deltaker i Cosplay: I Dybden, så kan du fortsatt være påmeldt Cosplay: Motemolo.

Cosplay: Motemolo holdes på Søndagen (07.04-24).

Cosplay: I Dybden

Dette er konkurransen for deg som vil vise frem din fantastiske kreasjon, både til dommere og publikum. I denne konkurransen må du selv ha laget kostymet du stiller med, og man vil møte dommerne i en pre-judging hvor de får sett nærmere på kostymet ditt. Du vil også få 2,5 minutter til disposisjon på scenen til å vise deg frem, i en opptreden du selv velger. 

Vi anbefaler å lese dommerkriteriene i linken under for å få innblikk i hva dommerne vil legge vekt på når de dømmer konkurransen.

Påmelding til Cosplay: I Dybden åpner 28/1-2024 klokken 12:00 og vil stenges så snart taket på 15 deltakere er nådd. Av erfaring vet vi at cosplay-konkurransene fort blir fulle, og det kan dermed være lurt å være tidlig ute.

I påmeldingsskjemaet vil du bli bedt om å fylle ut følgende: Kontaktinformasjon, navn og evnt cosplay-alias, karakter og medie karakteren er fra, opptil 3 referansebilder av karakteren din, hvilke tekniske ting du trenger til din opptreden, og en kort synopsis av hva opptredenen vil gå ut på (Dette ber vi om for å kunne skape variasjon i hva som kommer etter hverandre i konkurransen så det blir en best mulig opplevelse både for publikum og deltakere).

Du finner også mer informasjon om det tekniske rundt din opptreden i skjemaet, og leveringsfrist for filer som skal sendes inn før KawaiiCon 11. Denne infoen vil du også motta via e-post etter påmelding.

Cosplay: I Dybden holdes på Søndagen (07.04-24).

Cosplay: Scenekunst

KawaiiCon har stort fokus på at det skal være gøy å stå på scenen, og vi ønsker også å invitere dere til å prøve det ut! Vi har et fantastisk tekniker-team som jobber på spreng for å gjøre det til en kul opplevelse både å være på scenen, og å sitte i publikum. Har du en opptreden du brenner inne med og har lyst til å få vist den frem? Da er Cosplay: Scenekunst konkurransen for deg!

Her vil du ikke bli dømt på kostymet ditt, men på evnen din til å formidle noe på scenen. Hva dette er velger du selv! Alt fra sang, dans, humor og scenekamp, bare fantasien setter grenser! Man kan delta i Cosplay: Scenekunst alene, i par eller i gruppe.

 

I Cosplay: Scenekunst har man maks 4 minutter til disposisjon på scenen. Ta i betraktning at det ikke er noe minimumskrav, og man trenger ikke fylle hele tiden. Du dømmes på din evne til å formidle et budskap og sette sammen en opptreden, uansett om denne er på 1 minutt eller 4 minutter.

Vi anbefaler å lese dommerkriteriene i linken under for å få innblikk i hva dommerne vil legge vekt på når de dømmer konkurransen:

Påmelding til Cosplay: Scenekunst åpner 28/1-2024 klokken 12:00, og vil stenges så snart taket på 12 opptredener er nådd. Av erfaring vet vi at cosplay-konkurransene fort blir fulle, og det kan dermed være lurt å være tidlig ute.

I påmeldingen sender man kun et påmeldingsskjema per opptreden. Det vil si at hvis du er i en duo/gruppe så skal én representant fra gruppen fylle ut og sende inn skjema. Avtal dette på forhånd. 
 
I påmeldingsskjemaet vil du bli bedt om å fylle ut følgende: Kontaktinformasjon, navn og evnt cosplay-alias, karakter og medie karakteren er fra, hvilke tekniske ting du trenger til din opptreden, og en kort synopsis av hva opptredenen vil gå ut på (Dette ber vi om for å kunne skape variasjon i hva som kommer etter hverandre i konkurransen så det blir en best mulig opplevelse både for publikum og deltakere).

Du finner også mer informasjon om det tekniske rundt din opptreden i skjemaet, og leveringsfrist for filer som skal sendes inn før KawaiiCon 11. Denne infoen vil du også motta via e-post etter påmelding.

Cosplay: Scenekunst holdes på Lørdagen (06.04-24).

bottom of page