top of page

PANELER
Artboard 1.png

LACE UP!

Corsets and Cosplay!

Har du lurt på hvordan du skal ta kostymet ditt til det neste nivået? Mangler overdelen din struktur? Da er Lace up! programposten for deg!

Dette panelet tar deg gjennom alt du trenger å vite for å «stramme» opp cosplayet ditt med et korsett eller en strukturert bodice. Lace up! tar for seg hvordan man kan bruke korsett og korsett-teknikk til å heve cosplayet sitt.  AB Costumes bruker korsett i store deler av kostymene sine, eller teknikker brukt til å lage korsetter, og hun kommer til å dele sin erfaring og kunnskap rundt dette temaet.

Hvordan endrer man et mønster til å funke til ditt cosplay? Og hvordan lager man egentlig et mønster? Eller hvordan finner man mønsteret man kan justere selv? Hvordan dekorere korsetter? Hva slags materielle bruker man? Alle disse spørsmålene vil du få svar på, og vil enkelt bli forklart i panelet.

AB Costumes har drevet med cosplay siden 2012, og har i tillegg en Bachelorgrad som kostymemaker. Du finner henne ofte på scenen i konkurranser, og hun representerte nylig Norge i E2C i Toulouse, Frankrike. Store deler av kunnskapen hennes ligger i søm og historiske kostymer, noe hun har vist gang på gang. "Jeg er en ekstremt stor kostymenerd og elsker alt av små detaljer! Historisk versjon av en karakter? Sign me up! Legge til ekstra perler og bling? Yes please!"
 

Hun kan bruke flere timer i en stoffbutikk letende etter det perfekte stoffet eller den perfekte detaljen å legge til på sitt nyeste kostyme. AB Costumes var også dommer i cosplaykonkurransen på KawaiiCon 10.

Instagram @abcostumes

2.png

KOM I MÅL!

Hvordan jobbe strukturert for å nå dine mål

Du er full av iver til å begynne på et nytt cosplay. I skapet ligger de ørten andre du ikke har fullført ennå og dømmer deg. Hvorfor er det så lett å begynne, men så vanskelig å fullføre et prosjekt? I dette panelet får du konkrete metoder for hvordan å jobbe systematisk med prosjektene dine, slik at du orker å stå løpet, og kommer i mål!

Norality Cosplay, også kjent som Astrid, har cosplayet i 15 år, og er en kjent skikkelse for mange i det norske cosplay-miljøet. Når hun ikke er på stand med Cosplay Against Cancer liker hun seg på scenen. I 2023 vant hun Performance-konkurransen på Magicon med sitt fantastiske Korra, fra The Legend of Korra cosplay. Til hverdags jobber hun som designer i IT-bransjen, og på KawaiiCon i år ønsker hun å dele lærdommer derfra som er overførbare til cosplay-prosjekter.

Instagram @norality_cosplay

Artboard 3.png

LÆR OM LÆR

Dette er et panel om det fantastiske materialet lær! Det kan bli brukt til så mangt, spesielt i den fantastiske hobbyen som cosplay er. Ved bruk av enkle teknikker kan man lage alt fra et enkelt belte til en hel ryggsekk! Oni kommer til å snakke om selve materialet, teknikker, utstyr og levetiden av resultatet. Kom gjerne innom med masse spørsmål - ingen spørsmål er for dumme!

Oni, også kjent som Marthe, har drevet med cosplay i over 11 år!  "Jeg har blitt veldig god på å late som at jeg vet hva jeg driver med!"

Oni var en av de norske representantene i NCC 2023, og etterlot mangt et tårevått øye i publikum med sin følelsesladde opptreden som Faramir fra Ringenes Herre. Hun jobber som instruktør på Flisespikkeriet på Helset, og får lire av sin kunnskap til cosplay-glade ungdommer.

Oni identifiserer seg som en ganske stor nerd, og har en spesiell forkjærlighet for LotR, Hobbiten, Star Wars og mer. Hun er derimot ganske clueless på anime, med mindre det er en 15 år gammel serie - da henger hun kanskje med. Ellers er hun utdannet sjømathandler  - "Så om noen har lyst til å spørre om tips til en god fiskemiddag eller generelt er glad i hav og fisk så ikke vær redd for å slå av en prat!"

Instagram @Oni_Cosplayer

Artboard 5.png

WIG CUSTOMISATION

Kan du ikke finne en parykk som likner på karakteren du har lyst til å cosplaye? Føler du deg forvirret av ting som undercuts, sidecuts og hår med flere farger? Eller er det kanskje første gang du begir deg ut på en parykk som må se ut som ekte hår? Hva er egentlig en god baseparykk, og hvilke muligheter har du ut fra det du velger?


Panelet vil gå ta for seg ulike tips for de som ønsker å begi seg ut på litt større prosjekter innenfor parykk-styling; enten det er å legge til wefts i ulike farger, lage ny hårlinje som passer bedre til karakteren eller lære mer om hvordan man kan tilpasse en parykk
til seg selv.

KawaiiCon 2 var NardoErBest, også kjent som Emil, sitt første con. Han har holdt på med Cosplay siden 2013. De siste årene har han virkelig funnet sin forkjærlighet for parykk-styling. Han har gått Vg2 frisør, og har gått et år med Cosplay på FHS, men mye av det han kan er selvlært. Han ønsker å inspirere folk til å ikke være redd for å prøve ut nye ting, eller utforske mulighetene når det kommer til parykker.

Instagram @nardoerbest

Artboard 6.png

COSPLAY HMS

Har du sydd gjennom fingeren din, fått andregrads forbrenning av limpistolen eller pustet inn foam-støv? Har du eventuelt lyst til å unngå det i fremtiden?
 

Mellom symaskiner, foam, varmepistoler og diverse lim og maling er det mange måter å skade seg på i cosplay. I dette panelet vil du lære om diverse risikoer, hvordan identifisere dem og unngå skader mens du transformerer deg til din waifu.

Lucilite har 9 års erfaring i cosplay-miljøet, og har rukket å gjøre mye på denne tiden. Hun er med på å arrangere Constellation, og hun gikk på Hardanger FHS på Cosplay-linjen der. I 2023 vant Lucillite Torucon sin Classic Cosplay konkurranse! Til hverdags jobber hun som ingeniør i et farmasøytisk selskap, og har en bachelorgrad i bioteknologi og kjemi. Dette kommer godt med når hun skal holde sitt panel på KawaiiCon 11.

Instagram: @lucillite

WhiteSpaceProps.png
WhiteSpaceProps 2.png
3D-PRINTING 101

I dette panelet vil du lære om modellering til 3D-printing, software for å sende modellen til printeren, filament og hva du burde se etter i en 3D-printer hvis du tenker å gå til innkjøp. Kort og godt så vil det bli en god introduksjon til hvordan man kommer fra en modell på PC’en til en fysisk modell man har i hånda!

3D-PRINTING FOR COSPLAY

I dette panelet vil du lære hvordan du tar en 3D-printet gjenstand og får en flott overflate som passer perfekt som et supplement til ditt cosplay! Se hvordan Thomas jobber for å få rett størrelse på props, og finne ut metoden han bruker for å lage overflater hvor ujevnhetene fra 3D-printing-prosessen blir borte.

Thomas har holdt på med 3D-printing i over 7 år! Hobbyen falt ham veldig i smak ettersom han har en forkjærlighet for tekiske duppeditter og datamaskiner, og 3D-printing er en fin miks av begge deler. Med bakgrunn fra Idefagskolen og 3D Design-linjen, og noen år som lærer, har han et godt grunnlag for å holde på med 3D modeller. 


Han har nå i 6 år laget cosplay props og hjelmer,  mer enn 60 hjelmer pusset og malt, i tillegg til flere større betalte oppdrag. Han kommer med 3D-printeren sin på KawaiiCon 11 for å dele sin kunnskap med alle besøkende i 2 paneler!

Instagram @WhitespaceProps

Bizziton.png

PLUSH CHARM

– Start to finish!

I dette panelet skal Bizzi fortelle om prosessen om hvordan man enkelt kan designe, digitalisere og produsere plush keychains! Hun forteller om hvordan prosessen er og hva man må tenke på når man skal lage eget design. Går gjennom teknikker, materialvalg og anbefalinger for hvordan man får et godt resultat.

Bizzi har en furbaby som heter Pernille som er en grå-og hvit kosepus. Når hun ikke syr så liker hun å tegne litt og suse på YouTube.

Instagram @BizzitonCrafts

Artboard 4.png

ANIMALS AND ALIENS 101

How to cosplay non-human characters

Har du noen gang ønsket å cosplaye en karakter som ikke er menneskelig, men du er usikker på hvordan? Kanskje er karakteren din blå, eller har ikke engang et antrekk. Kan du fortsatt cosplaye dem? Svaret er ja!

I dette panelet vil det dykkes ned i hvordan du kan designe dine egne antrekk basert på en karakters originale design og personlighet. Det vil også snakkes om å gjøre bodypaint til karakterer med uvanlige hudfarger, og hvordan man kan lage et utvalg ikke-menneskelige attributter slik som ører, haler og horn.  

evil.reebeexeen, også kjent som Ree, er 26 år gammel og har cosplayet i over 10 år. Hun gikk Design og Tekstil på videregående, og det åpnet dørene til det kreative universet for henne. Hun lager i hovedsak kostymene sine selv, og søm er den delen av cosplay hun bruker mest tid på.  Hun har alltid likt prosessen bak å bringe et karakterdesign til virkeligheten.

"Det jeg liker best med cosplay er muligheten til å lære og fordype seg i nye felt.
Det er alltid nye materialer og teknikker å utforske.
"


Instagram @evil.reebeexeen

Katarina.png

THE ART OF VIDEO GAMES

How 3D art in video games are made!

Er du interessert i å lage videospill, eller synes at 3D art i videospill er spennende? I dette panelet vil du få se hvordan et spill blir laget helt fra start, og hvordan man kan lage både stiliserte og realistiske 3D assets for AAA spill. Katarina ønsker å inspirere andre ved å fortelle om hvordan videospill bringer oss sammen, hvordan spill blir laget og at spill er mer enn bare spill!

THE ART OF BOARD GAMES

How to design a good board/card game!

Liker du å spille brettspill og kortspill? Kanskje du også ønsker å designe ditt helt eget spill? I dette panelet vil du få mange gode tips til hvordan man kan lage og designe et bra, unikt og spennende brettspill!

Katarina lagde sammen med en medstudent et kortspill som heter “Where’s My Treasure” som kommer på markedet om noen år. Dette kortspillet ble også stilt ut på museum i Kristiansand.

Katarina har en Bachelor i Spilldesign og Master i Video Games Art, og har totalt 6 års erfaring i hvordan spill blir laget. Denne kunnskapen ønsker hun å dele med oss på KawaiiCon 11!

Katarina har alltid synes at spill og tegning har vært gøy, og som liten gikk mye av tiden hennes til dette.

"Da jeg ble 16 år gammel innså jeg at "spilldesigner" var en jobb man kunne få, så jeg bestemte meg for å satse, og løp etter drømmen." Etter mange år med utdanning kunne hun smykke seg med tittelen "Video Game Artist". Hun har fått oppleve og gjort mange morsomme ting i yrket, og hennes siste prosjekt var en DLC for spillet Bloodborne. Katarina har også laget sitt eget brettspill som skal selges om noen år. Hun har også fått mulighet til å snakke med flere som jobber i industrien, og har blant annet fått personlig feedback fra noen som har jobbet i Ubisoft, Disney og Rare.

En morsom detalj om Katarina er at hun er internasjonal bordtennis-dommer. Hun er 1 av 3 kvinner i Norge, og er norges yngste kvinnelige internasjonale bordtennis-dommer. Hun har selv spilt bordtennis i mange år. Ikke nok med det - hun har også utdannelse i tekstil og har gode ferdigheter innenfor søm - som hun sier kommer overraskende godt med i spillindustrien. 


Katarina sitt favorittspill er for tiden "Kirby and the Forgotten Land", og hennes favorittfarge er grønn!

Du kan se noen av Katarina sine verk her: https://www.artstation.com/arntsen

bottom of page